Ekonomi

Eli Lilly Hisseleri Daha Yüksek Brüt Marj ve 2024 Gelir Tahminindeki Artış Nedeniyle Yükseliyor

Eli Lilly & Co. (LLY), ilaç şirketinin 2024 yılının ilk mali çeyreği için beklenenden daha yüksek kar ve brüt kar marjı açıklamasının ardından Salı günü piyasa açılmadan önceki işlem döneminde hisse senedi değerinde %5,4’lük bir artış yaşadı.

Şirket hisse başına 2,58 dolar kâr açıklayarak finansal analistlerin hisse başına 2,48 dolarlık tahminini aştı. Bununla birlikte, şirketin bu çeyrekteki satışları 8,77 milyar dolar olarak gerçekleşti ve piyasa uzmanları tarafından beklenen 8,94 milyar doları karşılayamadı.

Daha da önemlisi, şirketin brüt kar marjı, bir önceki yılın eşdeğer döneminde kaydedilen %76,6’ya karşılık %80,9’a ulaşarak önemli bir iyileşme gösterdi ve aynı zamanda beklenen %79,9’luk rakamı da aştı.

Gelecek projeksiyonları açısından Eli Lilly, 2024 yılının tamamı için hisse başına kazanç tahminini, daha önce tahmin edilen 12,50 $’dan önemli ölçüde daha yüksek olan 13,50 $ ila 14,00 $ aralığına yükseltti.

Şirket ayrıca, 41,44 milyar dolarlık genel beklentinin aksine, yıl için satış tahminini 42,4 milyar dolar ila 43,6 milyar dolar aralığına yükseltti.

Daha önceki tahmine göre yaklaşık 2 milyar dolar daha fazla olan revize tahmin, esas olarak Mounjaro ve Zepbound ilaçlarının güçlü performansının yanı sıra yılın geri kalanında beklenen gelişmiş üretim kapasitelerinden kaynaklanıyor.

Lilly Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su David A. Ricks, “Lilly’nin ilk çeyrekteki güçlü performansı, Mounjaro ve Zepbound’a yönelik güçlü talebin etkisiyle satışlarda yıldan yıla kaydedilen önemli artışa da yansımıştır” dedi.

“Küresel olarak en acil sağlık sorunlarından bazılarının üstesinden gelme çabalarımız, farmasötik ürünlerimize olan talebin artmasına yol açtı.”

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş ve çevrilmiştir ve bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Daha fazla ayrıntı için Hüküm ve Koşullarımıza bakın.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu